Canadian pancakes

Ingrediënten (voor 4 personen)- dit recept is eenvoudig te verdubbelen

• 300 gram bloem

• 20 gram bakpoeder

• 16 gram vanillesuiker

• 400 ml melk

• 2 grote eieren

• Een beetje zout

• Eventueel een flinke hand bosbessen (vers of bevroren)

Voor het beslag:

1. Zeef de bloem, bakpoeder en vanillesuiker in een kom.

2. Giet hier alle melk in een keer bij en mix dit.

3. Voeg de eieren toe en mix de eieren door het mengsel.

4. Voeg ten slotte een beetje zout toe aan het beslag en mix dit er kort doorheen.

5. Schep de bosbessen door het beslag.

Bakken:

1. Zet een koekenpan op een warmtebron en smelt hier een klontje boter in of een beetje olie.

2. Schep – afhankelijk van de grootte van de pan – 4-5 ‘juslepels’ beslag (los van elkaar) in de pan zodat het kleine pancakes worden.

3. Is de pancake bijna droog aan de bovenkant en bubbelt deze, dan kun je hem omdraaien.

4. Bak de pancake aan beide kanten lichtbruin.

Serveer suggestie:

• Met een klontje (room)boter

• Licht gezoete slagroom

• Plakjes/partjes aardbei

• Een flinke scheut Maple Syrup